Filter
Webbbild_MegaMindART_5

Press release: SCIENCE, TECH, ART AND BRANDING

Posted on 22 juli, 2015 by Reflection Company

Name: #MegaMindART
Clients: Museum of Science and Technology in Sweden, King and BillerudKorsnäs
Artist: Linda Nordfors
Coordinator: Jessica Wiklund

I ett gränsöverskridande samarbete mellan Tekniska museet, två av Sveriges mest innovativa företag och Sveriges första konstbyrå Reflection Company skapas kreativa labb i museets kommande storsatsning MegaMind. I detta projekt förenas konst, teknik och näringsliv.

Den 6 september slår Tekniska museet upp dörrarna till MegaMind, en helt ny plats där små och stora besökare själva får upptäcka, utforska och experimentera sig till smartare idéer. När spelutvecklaren King och BillerudKorsnäs, leverantör av förpackningsmaterial och förpackningslösningar, valde att stödja de två kreativa labben om programmering och förpackningar på Tekniska museet fick konstbyrån Reflection Company uppdraget att utforma labben genom konstnärlig gestaltning.

– Det händer något speciellt när teknologi, vetenskap och konst möts – innovation stimuleras och nyfikenhet väcks. För oss på Tekniska museet är det självklart att undersöka denna korsbefruktning för att skapa lärande platser för framtidens innovatörer, säger Ann Follin, museidirektör på Tekniska museet.

Reflection Company arbetar nu med de två parallella uppdragen att skapa konst till framtidslabben som Tekniska museet kallar Packa och Hacka. I Hacka-labbet får barn i uppdrag att bygga lösningar på vardagliga problem med hjälp av sensorer och programmering. I Packa-labbet handlar det om papper som förpackningsmaterial, där man får testa hållfasthet, materiallära och teknisk konstruktion.

– Konsten kommer att vara en naturlig del av rummen och samtidigt flytta gränserna för vad programmering och pappersförpackningar kan upplevas som. Det är ett unikt uppdrag i mötet mellan företagens expertkunskaper, pedagogiska värden och konstnärlig kvalitet, säger konstnären Linda Nordfors, grundare till Reflection Company.

I de gamla lokstallarna i Gnesta utanför Stockholm har Linda Nordfors och hennes konstbyrå Reflection Company sin ateljé. Aktiviteten pågår för fullt hela sommaren – här skapas bland annat specialdesignade mönster för dansande tapeter, stolar gjorda av starkt säckpapper och bärbara konstverk.

– På King har vi en historia av att hela tiden testa nya saker och det har varit väldigt spännande och roligt att denna gång få engagera oss i ett nyskapande projekt. Vi ser med spänning fram emot att möta barn och ungdomar i vårt hacka-labb,
säger Lars Markgren, VD för King i Sverige och en av grundarna.

Johan Dyrendahl, kommunikationschef på BillerudKorsnäs, berättar:

– Vi klev in i projektet med en teoretisk övertygelse om att möten mellan olika perspektiv, mellan konst- och företagsvärlden skulle vara fruktbart för vårt sätt att förstå, beskriva och utveckla oss själva. Det har visat sig stämma otroligt väl även i praktiken. Vi ser med spänd förväntan fram emot hur detta också kan verka som en katalysator för kreativiteten när de nyfikna unga kommer till vårt labb i september.

Följ skapandet av labben via #MegaMindLABB och #MegaMindART

Twitter:
@artandbrands
Facebook:
https://www.facebook.com/ReflectionCompany

MegaMind Pressvisning
Välkommen till pressvisning på Tekniska museet, torsdag 27 augusti kl 08:30.
För anmälan, maila kommunikation@tekniskamuseet.se

Presskontakt Reflection Company:
Linda Nordfors, konstnär 0709-890 339
linda@reflectioncompany.com

Presskontakter Tekniska museet:
Anki Rundgren, kommunikationschef 08-450 56 48 resp 070-311 56 48

Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+